Semafori u Optujskoj ulici u probnom radu do 15. siječnja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 02.01.2014. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Na Staru godinu, 31. prosinca, u pokusni su rad pušteni novopostavljeni semafori na raskrižju Optujske  i Trstenjakove ulice.

S normalnim radom semafori počinju 15. siječnja, a prema procjenama struke, znatno će ubrzati promet i učiniti ga sigurnijim na jednoj od kritičnih točaka u Varaždinu.

Semaforizacija raskrižja Optujske i Trstenjakove dio je Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2013. godinu, a Sporazum o financiranju radova na sanaciji opasnih mjesta na cestama na području Grada Varaždina potpisali su 14. lipnja 2013. godine glavni ravnatelj Policije Vlado Dominić i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Uz semafore u Optujskoj, ovim je sporazumom predviđena i izgradnja dva rotora: na raskrižju Ulice braće Radić i Ulice Ratimira Hercega te na raskrižju Gospodarske ulice i nerazvrstanih cesta u smjeru Baumaxa i Lidla.

Za rekonstrukciju raskrižja Ulice braće Radić i Ulice Ratimira Hercega izrađeni su svi projekti i dobivena lokacijska dozvola i pred raspisivanjem je javna nabava za radove na rekonstrukciji raskrižja, za koju se predviđa da će trajati oko dva mjeseca. Ne bude li žalbi na nabavu, radovi na izgradnji rotora u Ulici braće Radić trebali bi započeti na proljeće, odnosno u prvoj polovici 2014.

Radove na izgradnji rotora u Gospodarskoj ulici usporili su imovinsko-pravni odnosi sa čak pet vlasnika u čije zemljište zadire izgradnja novog rotora. Iako su napravljeni svi projekti, Grad trenutno pregovara s vlasnicima zemljišta o otkupu.

Komentari