ATLETSKI KLUB SLOBODA VARAŽDIN

Senzacionalna Rahela Leščak dvostruka prvakinja Balkana

Objavljeno: 04.07.2019. 20:38

Zadnja izmjena: 04.07.2019. 20:41

Na atletskom Prvenstvu Balkana za starije juniorke i juniore koje je održano u rumunjskom gradu Cluju mlada varaždinska atletičarka, članica AK Sloboda Rahela Leščak, osvojila je u utrci na 400 m prepone prvo mjesto s rezultatom 1.01.82.

Njezin plasman ima još veću vrijednost, jer je trčala sa atleričarkama koje su dvije godine starije od nje. Drugu zlatnu medalju osvojila je u štafeti 4×400 m, koju je istrčala zajedno sa svojim kolegicama iz reprezentacije Novković, Pazman i Drljačić.

Za dva tjedna Rahela Lešćak nastupiti će na EYOF-u olimpijskom festivalu mladih sportaša do 18 godina starosti. Natjecanje se održava u glavnom gradu Azerbejđana Bakuu. Rahela je svojim postignućima u svojoj kategoriji i disciplini trenutno 11. atletičarka u Europi i 21. u svijetu što je pokazatelj njezinog izvrsnog talenta i rada. 

Velike zasluge u uspjehu , pored Rahelinog zalaganja ima i njezin trener Marinko Šipoš i obitelj koja je svesrdno podržava. Rahela je odlična učenica a živi u Malom Bukovcu na krajnjem istočnom dijelu Županije i na trening svaki dan putuje više od 40 km.

Komentari