PLIVAČKI KLUB BAROK

Šest medalja za plivačice i plivače PK Barok na kadetskom Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno: 11.02.2019. 09:54

Zadnja izmjena: 11.02.2019. 09:55

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju za kadete. Plivačice i plivači PK Barok osvojili su čak šest medalja, te u ekipnom plasmanu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojili 3. mjesto.  Konkurencija je bila vrlo jaka, a nastupili su plivačice i plicači iz 31 kluba.

Niz medalja „otvorio“ je sjajni Niko Balenta u disciplini 400 m slobodno, gdje je bio treći, dok je na dvostruko dužoj dionici bio još bolji – drugi.

Do prvih medalja u svojoj karijeri „doplivala“ je i Anamarija Zavrtnik koja je, ujedno, i najugodnije iznenađenje cijelog natjecanja. U napetoj i neizvjesnoj utrci na 200 m mješovito osvojila je drugo mjesto sa zaostatkom od samo jedne stotinke za pobjednicom.  Anamarija je bila 4. na 100 m slobodno, dok je na 200 m slobodno je osvojila srebro, popravivši svoj osobni rekord za više od četiri sekunde. U utrci na 400 m mješovito bila je diskvalificirana.

Izvrstan je bio i Luka Štumberger koji je osvojio je 2 bronce na 200 i 400 m mješovito. Luka je bio blizu medalje i na 100 m prsno, ali se morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Svakako treba spomenuti i Niku Dobovičnik s 4. mjestom na 800 m slobodno, te 4. mjesto ženske štafete 4×100 m mješovito u sastavu Leona Juriša, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik te 4. mjesto muške štafete na 4×100 m slobodno u sastavu Ivan Turkalj, Luka Kokotec, Niko Balenta i Luka Štumberger.

Za odličan ekipni plasman zaslužan je i ostali dio ekipe: Luka Kokotec, Filip Kukec, Ivan Turkalj, Mihael Kolarek, Ivona Jurković, Hana Ivanković, Anja Mirilović, Maša Manojlović i Sara Marković. Svi oni su isplivali svoje osobne rekorde, a neki su itekako iznenadili svojim plasmanom, posebice Hana Ivanković i Leona Juriša s 6, odnosno 7. mjestom na 400 m mješovito.

Komentari