ulaganje u poduzetničku zonu

Općina Beretinec do sada uložila 2,4 mil. kn u komunalno opremanje Poduzetničke zone

Općina Beretinec do sada je ukupno uložila 2,4 mil. kn u komunalno opremanje Poduzetničke zone. Ukupna površina iznosi 13,2 ha površine, a trenutno je komunalno uređeno 3 ha.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.02.2019. 08:56

Zadnja izmjena: 22.02.2019. 15:54

Foto: Luka Šalamun

Općina Beretinec do sada je ukupno uložila 2,4 mil. kn u komunalno opremanje Poduzetničke zone. Ukupna površina iznosi 13,2 ha površine, a trenutno je komunalno uređeno 3 ha. Na toj površini napravljena je parcelacija, izgrađena je pristupna cesta, kanalizacija i vodovod, trafostanica i javna rasvjeta. 

Kako poručuju iz Općine, to se pokazalo kao dobra i pametna investicija jer je zemljište kupilo šestero poduzetnika s područja Varaždinske županije koji su se obvezali da će u određenom roku započeti s radovima na izgradnji objekata predviđenima ponudom za kupnju zemljišta.

Osim komunalnog opremanja Zone, Općina Beretinec je kao impuls poduzetnicima donijela odluku o oslobođenju komunalnog doprinosa. Krunoslav Rogina, vlasnik obrta Mesnica Rogina 1, jedan je od poduzetnika koji je kupio zemljište u Zoni na površini od 3077 m2 te je početkom ove godine započeo s izgradnjom svojeg objekta.Na kupljenom zemljištu izgradit će se najmodernija tvornica za preradu mesa i proizvodnju mesnih prerađevina površine 1.000 m2. Ukupna vrijednost investicije iznosi 10 milijuna kn, a polovica sredstava financira se iz EU fondova.

Završetak izgradnje i pokretanje proizvodne djelatnosti planirano je u drugoj polovici ove godine. U novosagrađenom pogonu bit će prilika i za zapošljavanje. Sukladno planovima investitora investicija će rezultirati stvaranjem novih radnih mjesta.Općina Beretinec ima u planu daljnji otkup zemljišta te privlačenje novih investitora

Komentari