da kuća postane dom

Sestre Majhen uselile u svoj dom, čestitala im i županijska vlast

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.12.2019. 17:21

Zadnja izmjena: 23.12.2019. 17:24

Uoči Božića završila je humanitarna akcija “Da kuća postane dom” u uvodnom govoru istaknula je Stana Vereš, tajnica Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije “Zipka”, prilikom otvorenja, odnosno useljenja sestara Majhen u svoju obiteljsku kuću.

Akcija je pokrenuta u ožujku ove godine da bi se sestrama bez roditeljske skrbi Mihaeli, Klementini, Barbari i Luciji Majhen omogućio novi početak i život u obiteljskoj kući u Novakovcu koju je trebalo kompletno adaptirati i urediti. Osim brojnih donatora u akciju se uključio i župan Čačić koji je iz svog osobnog fonda za tu namjenu izdvojio 20.000,00 kuna. Ukupno je primljeno 278 novčanih donacija građana i 52 donacije pravnih osoba u novcu, materijalu i uslugama.

- Ako išta zaslužuje svu podršku onda je to sasvim sigurno udomiteljstvo kao jedno nevjerojatno društveno važna aktivnost. Udomitelji u to daju cijelog sebe, to nije posao to je poziv. Obzirom da ne primam plaću, formirao sam fond koji iznosi otprilike 200.000,00 kuna, a za udomiteljstvo se izdaja 1/5 svih novaca i tako će biti i ubuduće za sve aktivnosti na tom području. Iskrene čestitke sestrama koje su dobile svoj dom i želim im sve najbolje na njihovom daljnjem putu. – rekao je župan Čačić, a čestitkama se pridružila i savjetnica župana Natalija Martinčević .

Posebnu zahvalnost Stana Vereš iskazala je županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću, načelniku Općine Jalžabet Mirku Magiću i donatorima: Kerekesh Teatru, Dukalu d.o.o., Primi, Bernardi, Geodeziji Stepan, Auto kući Zubak, Okulusu d.o.o., Jysku, Falkonu, Tomo d.o.o., Marlexu, Interkastu, Krovogradnji Horvatić i svim drugim tvrtkama koje su sudjelovale, kao i susjedima koji su uskakali u pomoć.

Komentari