2. HNL: NK ŠIBENIK - NK VARAŽDIN

Šibenik "potopio" Varaždin s 2:0 u derbiju 2. HNL!

Objavljeno: 10.11.2018. 14:49

Zadnja izmjena: 10.11.2018. 14:50

U Šibeniku je odigrana derbi utakmica 12. kola 2. HNL između domaćeg Šibenika i Varaždina. Domaćini su pobijedili 2:0 (1:0) i tako „pobjegli“ Varaždinu na pet bodova prednosti, na prvenstvenoj ljestvici.

Prve minute susreta prošle su u inicijativi domaćina, koji je i rezultatski brzo došao u prednost. Šibenik je poveo u 20. minuti nakon lijepe malonogometne akcije u šesnaestercu Varaždina. Bulat je na kraju „jedan na jedan“ savladao nemoćnog Mrmića. Varaždin uzvraća kontranapadima u kojima je bilo nekoliko poluprilika, od kojih treba izdvojiti dvije.  U 25. minuti veliku priliku imao je Benko u šesnaestercu domaćina, te u 29. minuti na povratnu loptu puca snažno s rubu kaznenog prostora ali pokraj gola. Šibenik ima svoje prilike ali se rezultat ne mijenja do kraja prvog dijela.

Početak drugog dijela, u 48. minuti donio je novi šok za Varaždince Ampem ulazi u šesnaesterac s desne strane i slabo čuvan upućuje precizan udarac u suprotan kut Mrmićevog gola. Varaždin ipak igra nešto bolje i prva poluprilika bila je iz slobodnog udarca Jerteca s dvadesetak metara od gola domaćina, ali Labrović obranio udarac. Varaždin se malo otvorio a Šibenčani čekaju svaku priliku za kontranapad iz koje znaju biti vrlo opasni. U 61. minuti Antunović glavom nakon kornera opasno zaprijetio Mrmiću. U 68. minuti Benko i Vuk u stopostotnoj prilici ali domaći obrambeni igrači uspijevaju blokirati njihove udarce. Šibenik u 77. minuti uzvraća sa stopostotnom prilikom ali rezultat se nije promijenio.

 

 

Šibenik – Varaždin  2:0 (1:0)

Stadion Šubićevac, Šibenik

Suci: Josip Dugandžić, Damir Kraljević, Branimir Nimac

Četvrti sudac: Lukša Klaić

Šibenik: Labrović, Musa, Pandže, Blaić, Antunović, Ampem, Maleš, Vukorepa, Bulat, Celić, Roca; trener: Borimir Perković.

Varaždin: Mrmić, Bamidele, Čelić, Sačer, Benko, Sambolec, Golubar, Havelka, Stolnik, Miklić, Jertec; trener Branko Karačić.

Komentari