Sin Aljoše Asanovića i Japanac na probi u NK Varaždinu

Objavljeno: 13.01.2011. 17:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

U NK Varaždin na probu stiže sin Aljoše Asanovića, jedan japanski nogometaš, bivši reprezentativac, i Matias Zubak - svi o svojem trošku...

Nogometaši Varaždina u ponedjeljak počinju s pripremama, a na početku priprema pridružit će im se i tri igrača na probi.

Riječ je o 20-godišnjem Antoniu Asanoviću, sinu mnogo poznatijeg "vatrenog lakta" Aljoše Asanovića, bivšem igraču Croatie iz Sesveta Matiasu Zubaku i još neutvrđenom bivšem japanskom reprezentativcu!

Potvrdio nam je to i trener "krojača" Samir Toplak naglasivši da klub prema njima nema nikakvih obaveza i da će tek nakon probe utvrditi jesu li oni uopće potencijal za ekipu Varaždina.

- Antonio Asanović je mladi igrač s dobrim genima koji je proteklih 6 mjeseci pauzirao zbog ozljede križnih ligamenata i želi doznati gdje stoji u prvoligaškoj konkurenciji. Matias Zubak je proteklih sezona solidno igrao solidno za Croatiu iz Sesveta, a Japanac je potpuna nepoznanica. Znam samo da je riječ o iskusnijem igraču koji je igrao u bjeloruskoj ligi i da ima nekoliko "kapica" za japansku reprezentaciju. Najvažnije u cijeloj priči je da svi oni dolaze na probu o svom trošku i klub prema njima nema nikakvih obaveza. Da bi s njima potpisali ugovor moraju dokazati da su bolji od igrača koje već imamo na raspolaganju - rekao nam je trener Toplak.

Navedena trojica s "krojačima" će sigurno provesti deset dana do odlaska na pripreme u Tursku 28. siječnja. Moguće je i da će Asanović i Zubak s "krojačima" provesti i duže vrijeme jer su spremni sami financirati svoje troškove u pokušaju da se dokažu.

U rubrici "odlasci" i dalje stoje samo imena bivšeg kapetana Josipa Brezovca i mladog Matije Katanca koji ionako nije dobivao puno prilika, što znači da će NK Varaždin na proljeće imati otprilike istu ekipu kao i na jesen.

Komentari