drugi put ove godine

Siniša Jenkač podijelio naknade za novorođenčad i tako razveselio 14 obitelji

Objavljeno: 31.03.2017. 16:05

Zadnja izmjena: 31.03.2017. 16:26

Foto: Grad Novi Marof

Danas su, drugi put po redu, u Novom Marofu podijeljene novčane naknade za novorođenčad. Gradonačelnik Siniša Jenkač je tako razveselio 14 roditelja novorođenih beba, a za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 17 tisuća kuna.

Prema odluci Grada Novog Marofa jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete dobivaju roditelji ili samohrani roditelj u iznosu od tisuću  kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

– Još smo jednom podijelili novčane potpore za novorođenčad. One će sasvim sigurno dobro doći mladim obiteljima u pokrivanju dijela troškova za njihovu djecu – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

U razgovoru s roditeljima gradonačelnik ih je upoznao i s nastojanjima da se u gradu osiguraju primjereni uvjeti za skrb o najmlađima pa je tako na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donijeta odluka o prijavi rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na mjeru 7.4. Programa ruralnog razvoja, koji će biti otvoren od 18. travnja do 18. svibnja. Proširenjem vrtića zadovoljile bi se sve primarne potrebe grada Novog Marofa.

 

Komentari