dobra stara vremena

FOTO Sjećanje na ''zlatno doba Marofa'': Građani obukli traper koji nikada ne izlazi iz mode

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2017. 18:44

Zadnja izmjena: 09.06.2017. 21:47

Foto: Mateja Rak

Marof se danas vratio u 80-te. Povodom obilježavanja Dana Grada, Turistička zajednica je organizirala ''Sastanak u traperu'' i time htjela barem malo oživjeti vrijeme osamdesetih koji mnoge pamte kao i ''zlatno doba Marofa''.

Inače, povod za ovu manifestaciju bio je veliki koncert na kojem su davne 1981. godine nastupile najveće zvijezde tadašnje glazbene scene: Parni Valjak, Aerodrom, Drago Mlinarec i drugi. Početkom 80-tih u Marofu je bio pogon gdje su se šivale popularne ''levisice'' i upravo su zato građani su bili pozvani da iz ormara izvade stare Levisice i da dođu tako obučeni. I čini se kako su to stvarno ozbiljno shvatili.

Da ''zlatno dobra Marofa'' iz 80- tih nije samo floskula rekao nam je i Nenad Vlahinja kojeg smo susreli kako šeće gradom obućen u Levi's majicu i hlače.

- Radio sam par godina u Levi's-u i stvarno je bilo jako dobro. Nije laž kad kažu da su to bile zlatne godine. Šteta što je sve propalo. Upravo sam i zato danas obukao ovu majicu i hlače.- rekao nam je Nenad i dodao kako Marofčani još uvijek pate za ovom tvornicom.

Nenad se obukao baš kako se od građana danas i tražilo.

A ispred ''Stare škole'' glazba s gramofona, stare pjesme,crno- bijele fotografije, stari namještaj i redizajnirane traper hlače i jakne.

Sreli smo tamo i Sinišu. On je također radio u Levi's-u i to u odjelu dizajna. Na ovaj je sastanak došao sa suprugom -  u traperu od glave do pete.

I Siniša je poštivao ''dress code''

Još uvijek stignete vidjeti sve ove sadržaje, a u 22 sata je besplatan koncert Azra tribute banda ''Fantom Slobode''.

Komentari