GRAD LEPOGLAVA

Sjećanje na preminule građane - Posebna počast odana je poginulim hrvatskim braniteljima

Objavljeno: 30.10.2020. 19:15

Zadnja izmjena: 30.10.2020. 19:18

Povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi je odana počast svim preminulim građanima. Posebna je počast odana poginulim hrvatskim braniteljima.

Tako su gradska izaslanstva, u nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja te predstavnika braniteljskih udruga, vijence položila kod spomen obilježja i na grobove poginulih branitelja na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić predvodio je gradsko izaslanstvo koje je vijenac položilo kod spomen obilježja poginulim braniteljima na gradskom groblju u Lepoglavi. Tom je prigodom istaknuo da je blagdan Svih svetih dan kada se prisjećamo svih preminulih, a posebice onih koji su žrtvujući svoje živote za druge.

Gradsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Dukarićem vijenac je položilo poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na groblju u Višnjici. Vijenac je gradsko izaslanstvo predvođeno članom Gradskog vijeća Stjepanom Vreskom položilo kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Kamenici. Gradonačelnik Marijan Škvarić predvodio je i gradsko izaslanstvo koje je u nazočnosti članova Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave, na Spomen groblju u Lepoglavi položilo vijenac i odalo počast žrtvama nacističkog i fašističkog terora u 2. svjetskom ratu. Počast im je odana i kod spomen obilježja u Kamenici i Višnjici. 

Komentari