grad varaždinske toplice

Sjednica Grada Varaždinske Toplice: Ostvareno je 3,07 posto više prihoda od planiranog

Objavljeno: 28.05.2024. 17:51

Zadnja izmjena: 28.05.2024. 17:51

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Varaždinskih Toplice za 2023. godinu, kao i izvršenje programa građenja komunalne infrastrukture na području grada za 2023. godinu bile su glavne teme posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica.

Gradski vijećnici tako su podržali izvještaj o izvršenju Proračuna prema kojemu je ostvareno 3,07 posto prihoda više u odnosu na planirane prihode. Grad će, kako su najavili, sa jednim dijelom viška prihoda pokriti manjak prihoda od nefinancijske imovine, dok će se ostatak rasporediti kod izrade sljedećeg rebalansa proračuna.

Kako je rekla gradonačelnica Dragica Ratković, ukupno je za program građenja komunalne infrastrukture uloženo 856 tisuća eura, dok je za programe građenja objekata društvene i druge infrastrukture uloženo 22 500 eura. Pritom je istaknula projektno-tehničku dokumentaciju za projekt dječjeg vrtića u Smart kvartu vrijednu 12 tisuća eura, te projekt "Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae" za što je protekle godine uloženo 3.700 eura.

- Izvješće pokazuje da se na području grada protekle godine radilo „punom parom”, a tako nastavljamo i ove godine. Bila su velika ulaganja, kako u komunalnu infrastrukturu, tako i društvenu. Hvala svim vijećnicima i djelatnicima Gradske uprave na konstruktivnom i predanom radu, vjerujem da će ova godina, kada sve na kraju stavimo na papir, biti i bolja nego protekla - rekla je Ratković.

Komentari