Sjeverne županije raspravljale o javnom prijevozu

Objavljeno: 11.01.2011. 08:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači na Franjevačkom trgu u Varaždinu održan je sastanak predstavnika Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije i grada Zagreba, koji su raspravljali o integriranom javnom prijevozu putnika.

Podsjetimo, Savez za željeznicu, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet prometnih znanosti te Varaždinska i Međimurska županija potpisale su u listopadu 2010. godine „Sporazum o poslovnoj suradnji“ kojim su i službeno pokrenute aktivnosti na uvođenju Integriranog javnog prijevoza putnika.

U uvodnoj prezentaciji, koju je ispred Saveza za željeznicu održao njen glavni koordinator Slavko Štefičar, kratko je iznijet koncept Integriranog javnog prijevoza putnika (IPS-a) te su prikazani dosadašnji rezultati, a najavljene su i nadolazeće aktivnosti radne grupe Varaždinske i Međimurske županije.

Prezentacija je pokazala kako se dobrom organizacijom i entuzijazmom, u postojećim zakonskim i gospodarskim okvirima, može postići mnogo kroz kratkoročne aktivnosti pri uvođenju IPS-a. Štefičar je još naglasio da je najvažnije precizno utvrđivati prometnu potražnju jer je to „temelj svakog kvalitetnog prometnog sustava“ te kako „promjene moramo pokrenuti kako bi spriječili depopulaciju i nazadovanje manjih sredina i „divlju“ urbanizaciju gradova“.



Komentari