općina vinica

Sjeverozapad naše županije bogatiji za 23 nova vatrogasca

Objavljeno: 24.03.2023. 18:20

Zadnja izmjena: 24.03.2023. 18:20

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije traju brojna stručna usavršavanja vatrogasaca, a jedno od takvih osposobljavanja završilo je nedavno u Vinici.

Osposobljavanje za zvanje vatrogasac završila su 23 polaznika iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije. Tako je Vatrogasna zajednica Općine Vinica bogatija za šest novih vatrogasaca, VZO Cestica za četiri, VZO Petrijanec za šest, DVD Svibovec Podravski za tri, DVD Donja Voća za tri i DVD Nedeljanec - Prekno za jednog novog vatrogasca.

Osposobljavanje je započelo 7. siječnja uz uvodno predavanje koje je održao županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy. Polaznici osposobljavanja nova znanja primili su od iskusnih predavača iz sedam predmeta. Polaznicima se u ime predavača zahvalio Vlado Hip, koji je proglasio najbolje polaznike osposobljavanja Patriciju Hip i Mihaela Vincekovića, koji su osposobljavanje završila sa prosjekom 5,0. U ime domaćina obratio se predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar, koji je zahvalio predavačima koji su uspjeli održati tečaj u skladu sa pravilnikom o osposobljavanju, te je čestitao i svim polaznicima koji su postali novi vatrogasci.

- Izuzetno sam ponosan da se tradicija vatrogastva u Općini Vinica nastavlja te čestitam svim novim osposobljenim vatrogascima. Novi vatrogasni centar u kojeg smo uložili preko milijun kuna te otvorili početkom godine, postaje centar obuke vatrogastva za svu našu regiju, što me jako veseli - rekao je načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

Komentari