NK VARAŽDIN - NK ISTRA 1961

Skenirana je igra Istre do najmanjeg detalja - Varaždinci pred svojim navijačima kreću po novu pobjedu

Objavljeno: 19.06.2020. 19:15

Zadnja izmjena: 19.06.2020. 19:40

U 30. kolu HT Prve lige Varaždin dočekuje ekipu Istre 1961. Nakon korona pauze ovo će biti prva utakmica u kojoj Varaždinci igraju pred gledateljima i to svojim navijačima.

Ulaznice se dobro prodaju, a pušteno ih je 3.200 - sve prema epidemiološkim preporukama. Tako da u ovom važnom derbiju začelja, Varaždnici očekuju pomoć "dvanaestog igrača". Trenutni raspored na prvenstvenoj ljestvici je sljedeći: posljednji je Inter sa 17 bodova, zatim slijedi Varaždin s 21 bodom i onda Istra s 22 osvojena boda. Varaždin bi pobjedom napravio značajan korak prema očuvanju prvoligaškog statusa.

Pobjeda protiv Hajduka u prošlom kolu veliki je poticaj ekipi koja sada može puno slobodnije igrati. Međutim, ništa se nije prepustilo sreći. Trener Samir Toplak detaljno je skenirao je igru Puležana i stalno ponavlja da ne smije biti opuštanja.

Puni samopouzdanja

- Ma sve je to isto, liga je takva da svako svakoga može pobijediti. Nema laganih utakmica ni približno, sve je to u „pet para“. Istra je organizirana momčad, ima određenih slabosti  u određenim trenucima, kao i mi. Uvijek netko pogriješi negdje, kao simpatično djeluju na terenu, ali puno gube. I mi smo do sada bili simpatični, a sada smo postali malo i natjecatelji i čeka nas teška utakmica. Sigurno da su se oni napunili samopouzdanjem pobjedom nad Interom i moramo biti vrlo oprezni. Dobro se otvaraju, dobro se znaju braniti, ali je se iskreno nadam da ćemo igrati pred puno našim gledatelja, koji će nam u ovom trenutku jako puno pomoći. Baš zbog toga da se ne opustimo, da ne mislimo da smo riješili prvenstvo, nego da budemo budni 90 minuta. Onda ćemo podvući crtu, naglašava Toplak.

Iako su i Varaždin i Istra ekipe bez igrača koji posebno odskaču svojom kvalitetom, Toplak je u ekipi Istre ipak apostrofirao neke igrače.

"Uvijek im nešto fali"

- U Istri nema ekstra klase, kao i kod nas. Kao ekipa djeluju dobro, organizirani su, imaju hitrog Gržana koji može donijeti probleme. Imaju dobar prekid, što su pokazali i protiv Intera, oba gola su bila iz prekida. Mi smo tu bili dobri u obje utakmice, i s Rijekom i Hajdukom, gdje smo izdominirali u defanzivnim prekidima i kornerima. Tu moramo biti odgovorni. I biti strpljivi. Istra sigurno neće srljati, čekat će našu grešku. Znaju oni napasti nakon izgubljene lopte ali uvijek im nešto fali. Gubili su i protiv velikih ekipa jako knap. Imaju iskusnog Blagojevića, koji drži sredinu i daje ton i agresiju.

Istra je protiv Hajduka izgubila golom u kojem je njihov golman mogao bolje reagirati, međtuim Toplak se očekuje velike pogreške na toj poziciji u sutrašnjem srazu.

- Neću prizivati, da ne ureknem čim Duka  brani prije Čondrića sigurno je dobar golman, vjerojatno trener zna zašto brani i sigurno je dobar golman. Vjerojatno mu nedostaje malo kontinuiteta, ali protiv Intera je to bilo dobro i ne razmišljam o tome da tu imaju slabu točku. Nego mi moramo krenuti u utakmicu da potenciramo eventualne slabosti. Ako nećemo pucati po golu onda njima golman niti ne treba, tvrdi Toplak.

"Neva je top"

Na varaždinskim vratima jedan je od najboljih vratara HT prve lige Ivan Nevistić koji je u više navrata spašavao Varaždin.

- Neva je top. Neva je stabilan. Rekao sam već i prije da je toliko zreli, iako po godinama to nije, kao da je tridesetogodišnjak. Daje nam veliku sigurnost, to je jako bitno i ja sam još u Interu sam znao reći da ekipa koja se bori za ostanak mora imati golmana koji će ti donijeti dvije, tri utakmice, da golman bude igrač utakmice. To je normalno. Neva nam je puno toga dobroga donio ali mislim i da ga ekipa prati i da smo počeli i u fazi napada automatizirati neke stvari s kojima smo postali opasniji, zaključio je Toplak uoči sutrašnjeg susreta koji je na rasporedu u 21,05 sati.   

Komentari