bogati program

Škola medijske kulture "dr. Ante Peterlić" po peti put u Varaždinu od 18. do 26. kolovoza

Objavljeno: 14.08.2022. 08:42

Zadnja izmjena: 14.08.2022. 08:43

Petu godinu zaredom, Varaždin je domaćin Škole medijske kulture “dr. Ante Peterlić” koja će se uz bogat edukativni program održati od 18. do 26. kolovoza.

Svrha programa Škole medijske kulture jest dati temeljna znanja za provedbu nastave (osnove medijske teorije, osnove filmskoga jezika, temeljne filmske vrste, intermedijske veze, metodičke radionice), a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.

Škola medijske kulture ove godine uključuje dva seminarska stupnja – prvi koji pruža temeljna znanja i namijenjen je nastavnicima i drugim polaznicima koji ta znanja nisu mogli steći u okviru svoga studija ili koji ta znanja trebaju utvrditi te drugi koji pruža dodatna, specijalizirana znanja nastavnicima u osnovnim i srednjim školama te drugim zainteresiranim polaznicima. Teme prvog stupnja kreću se od teorije i povijesti filma preko filmskih vrsta, rodova i žanrova do medijske kulture te specifičnih tema poput važnosti Zagrebačke škole crtanog filma u povijesti animacije, radiodrame i ars akustike itd. Preostali program uključuje jedanaest radionica pa tako svi zainteresirani polaznici mogu birati između: radionice igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, glazbenog videospota, televizijske reportaže, radiofonskih eksperimenata, kamere i snimanja, montaže, fotografije, te radionice za oblikovanje zvuka na filmu.

U devet intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu, a upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Više o Školi medijske kulture možete pronaći ovdje.

Komentari