Školarci u ivanečkom kraju za potrebite prikupili pola tone hrane, pomogli i vrtićari

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.11.2015. 18:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: GDCK Ivanec

U akciji ''Solidarnost na djelu 2015.''Hrvatskog Crvenog križa - Vaš dar za pravu stvar u OŠ Klenovnik, OŠ Radovan, OŠ Donja Voća, OŠ Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Bednja, OŠ Lepoglava i PŠ Salinovec prikupljeno je ukupno 504 kilograma (800 komada i 55 litara) raznih prehrambenih proizvoda, te 226 komada raznih higijenskih proizvoda...

Prikupljanje hrane organizirano je po razredima, na način-jedan razred-jedan dar. Iz prikupljenih namirnica volonteri GDCK Ivanec pripremit će prehrambeno-higijenske pakete za socijalno-ugrožene obitelji iz evidencije GDCK Ivanec.

Također, u sklopu akcije Solidarnost na djelu 2015. u tijeku je prikupljanje financijskih sredstava putem novčanih bonova zahvalnosti. Do utorka je prikupljeno ukupno 7.236 kn od prodaje bonova u školama i tvrtkama te 1.350 kuna uplatom od pravnih osoba. Od prikupljenih sredstava GDCK Ivanec kupiti će hranu i higijenu za pomoć socijalno ugroženim obiteljima iz evidencije Društva.

Radi pomoći socijalno-ugroženim obiteljima s djecom iz evidencije GDCK Ivanec djeca i njihove tete iz grupe ''Zvončići'' DV Ivančice Ivanec posjetili su spomenuto društvo Crvenog križa.

Pritom su uručili poklone koje su izradile njihove vrijedne ruke, zajedno s njihovim roditeljima i tetama na kreativnoj radionici koja je imala za cilj izraditi ukrasne kutije u koje su stavili svoje igračke, slatkiše i još pokoju stvarčicu kako bi pokloni bili što ljepši i veseliji. Poklone su pripremili, kako kažu “za onu djecu koja ih nemaju i kojima roditelji ne mogu kupiti poklon“.

Pripremljenoj je ukupno 26 poklona, te dostavljena još jedna kutija prehrambenih i higijenskih proizvoda.

Komentari