Škole dobile suglasnosti za dvojezične strukovne programe

Objavljeno: 06.06.2011. 13:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Pripreme za  projekt dvojezičnosti u strukovnim školama, koji bi u srednjim školama Varaždinske županije trebao zaživjeti od iduće školske godine, u punom su jeku.

Varaždinski župan Predrag Štromar potpisao je suglasnosti za izvođenje programa dvojezične nastave u 8 strukovnih škola: tako će Gospodarska škola imati dvojezični program u zanimanjima ekomist i hotelijersko – turistički tehničar, Srednja  škola „Arboretum Opeka“  Marčan u zanimanju poljoprivredni tehničar vrtlar, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola u zanimanju arhitektonski tehničar, a Srednja škola Ivanec u zanimanju ekonomist.

U Medicinskoj školi dvojezična je nastava predviđena za zanimanje medicinska sestra/tehničar opće zdravstvene njege, u Strojarskoj i prometnoj školi za tehničare za logistiku i špediciju, a u Srednjoj strukovnoj školi za grafičke i odjevne dizajnere.

Nakon što su škole suglasnosti dobile od svog osnivača – Varaždinske županije, zahtjevi sada idu i prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH koje bi trebalo odobriti obrazovne programe za sva ova zanimanja.

Dvojezične strukovne škole bit će potpuna novost u Hrvatskoj, a Varaždinska ih županija uvodi zbog potreba gospodarstva i otvaranja velikog europskog tržišta.

Komentari