Konferencija za novinare

Direktor Čistoće: "Marković iznosi netočne podatke, sve je sukladno zakonu"

Na jučerašnoj sjednici Gradskog vijeća, SDP-ov vijećnik Miroslav Marković ustvrdio je pitanje broja odvoza i cijene minimalne javne usluge, navodeći kako građani Varaždina plaćaju 30 posto veću uslugu odvoza smeća nego drugi. Nastavno na spomenuto, Čistoća je danas održala konferenciju za novinar
Objavljeno: 25.09.2019. 15:56

Zadnja izmjena: 25.09.2019. 16:18

Na jučerašnoj sjednici Gradskog vijeća, SDP-ov vijećnik Miroslav Marković ustvrdio je pitanje broja odvoza i cijene minimalne javne usluge, navodeći kako građani Varaždina plaćaju 30 posto veću uslugu odvoza smeća nego drugi. Nastavno na spomenuto, Čistoća je danas održala konferenciju za novinare.

<<MIJENJALA SE UREDBA O OTPADU Avar: "Rasprave su očito bile suvišne"

Naime, direktor Čistoće Davor Skroza istaknuo je kako "nema pojma" odakle takvi podaci Markoviću te kako isti nisu točni. Jedinstvena cijena jedno odvoza, kako je objasnio Skroza, je 7,33 kune, a ukupna cijena odvoza je definirana prema broju odvoza. Primjerice, Općina Vinica godišnje ima 57 odvoza, Općina Gornji Kneginec ima 62 odvoza dok Grad Varaždin ima 90 odvoza godišnje.

- Koliko para toliko muzike. Cijena odvoza je definirana sukladno broju odvoza. Jedna urbana sredina sigurno ne može imati broj odvoza kao neka ruralna sredina. Svaka lokalna samouprava donijela je odluku o potrebnom broju odvoza, koja se s vremenom promijenila, ovisno o potrebi odvoza. Primjerice, neki su broj odvoza smanjili  - rekao je Skroza, te dodao kako su lokalne samouprave odluke o broju odvoza objavile u svojim službenim glasilima.

 

- Svatko tko je gledao te podatke i uzimao ih, trebao je pogledati i izmjene i dopune odluka. Jučer iznijete brojke ja zbilja ne znam odakle su, one su krive - rekao je Skroza, navodeći kako Čistoća u Gradu Varaždinu godišnje napravi više od tisuću sati viška jer ne mogu dopustiti da centar grada ostane neuredan.

Dogradonačelnik Zlatan Avar istaknuo je kako se od početka govorilo da će cijene ići gore, što SDP-ovci sada koriste za političke prepirke. - Vijećnici SDP-a su iznijeli gomilu laži i to im je politička agenda od početka. Šire lažne informacije, šire nekakve zaključke na temelju nekakvih podataka koji naravno nisu točni, i to se dogodilo i jučer na Gradskom vijeću. Sve što su jučer iznijeli bio je nekakav potencijalni obračun u političkoj areni u kojoj oni koriste povećanje cijena jedne komunalne usluge da bi onda eskalirali situaciju. Od početka smo govorili da će cijene rasti. Odvoz se plaća po stambenoj jedinici, ne po članu, i mi na to ne možemo utjecati, takav je zakon - rekao je Avar.

Komentari