skulptura biciklista

SKULPTURA 'SIPKO' Vrijedan rad učenika Strojarske i prometne škole predstavljen javnosti

Objavljeno: 12.12.2016. 08:20

Foto: Varaždinska županija

Vrijedan rad i trud učenika koji uče za zanimanje pomoćni bravar predstavljen je skulpturom biciklista od nazivom SIPKO ispred Strojarske i prometne škole u Varaždinu.

 Skulptura pokazuje potencijal škole u radu s učenicima s posebnim potrebama, a mladi umjetnici predano su radili na skulpturi čitavu školsku godinu.

Ravnatelj škole Milan Žunar istaknuo je kako biciklist na najbolji mogući način povezuje strojarstvo i promet, jer je bicikl transportno sredstvo u domeni prometa, izrada i održavanje u domeni strojarstva, dok biciklist simbolizira iskustvo i ozbiljnost strukovnog obrazovanja, prijateljstvo, toplo srce i otvorenu dušu Strojarske i prometne škole Varaždin.

Otkrivanju skulpture nazočio je zamjenik župana Alen Kišić, te je pritom čestitao učenicima koji su radili na skulpturi, i poželio im da uspješno nastave s drugim kreativnim projektima.

Također, otkrivanjem skulpture završio je Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u koji se škola ove godine uključila aktivnostima poput akcije Dana ljubaznosti u prometu, predavanja Hrvatskog gospodarskog saveza iz Njemačke koji je približio učenicima mogućnost zaposlenja i  obavljanja stručne prakse na njemačkom govornom području te akcije Vlak je uvijek brži.

Komentari