izborno-izvještajna sjednica

Skupština DVD-a Tuhovec: "Imperativ je odgoj mladih vatrogasaca“

Objavljeno: 03.04.2019. 12:50

Zadnja izmjena: 03.04.2019. 12:52

U subotu, 30. ožujka, održana je redovna izborno-izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhovec.

Kako je rečeno na Skupštini, članovi DVD-a Tuhovec tijekom 2018. godine intervenirali su ukupno sedam puta s 38 vatrogasaca za što je utrošeno 82 radna sata. No, kada se aktivnostima pribroje i ostala operativna, preventivna i natjecateljska djelovanja, u prošloj godini su članovi tuhovečkog DVD-a odradili čak 4079 radnih sati.

- Jednoglasno smo se složili da je imperativ odgoj budućih mladih vatrogasaca u narednom razdoblju. Nabavka novog kombi vozila, kupovina jedne čestice zemljišta od strane Grada Varaždinskih Toplica i druge od strane našega Društva u svrhu osiguranja uvjeta za rad s vatrogasnim podmlatkom i vatrogasnom mladeži, bilo je od iznimne važnosti. - istaknuo je Marko Plišo, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhovec.

Danas DVD Tuhovec broji 135 aktivnih i pomažućih članova, od kojih je čak 45 iz redova podmlatka i mladeži. U 2018. godini kupljeno je kombi vozila Renault trafic, nove cijevi, vatrogasna brentača za mladež, trofazni generator električne struje, dvije ručne radio stanice, stacionarna radio stanica, kao i 17 svečanih odijela.

U sklopu sjednice Skupštine dodijeljene su i zahvalnice za potporu pri nabavci kombi vozila Gradu Varaždinskim Toplicama i Vatrogasnoj zajednici Varaždinskih Toplica, dok su diplome za zvanje dočasnika primili Mihael Dubovečak, Dino Mikulčić i Zdravko Modrić.

Komentari