ŠTETE U LEPOGLAVI

Škvarić: "Nabavili smo materijal za privremenu sanaciju nastalih oštećenja kako bismo zaštitili objekte"

Objavljeno: 30.12.2020. 09:19

Zadnja izmjena: 30.12.2020. 09:27

Snažan potres koji je 29. prosinca pogodio Hrvatsku, s epicentrom magnitude 6.2 kod Petrinje, snažno se osjetio i na području Grada Lepoglave. 

- Na žalost i mi smo osjetili razornu moć prirode. Iako epicentar potresa nije bio u našoj okolici, uz nelagodu i strah koje smo osjetili, nastala su i materijalna oštećenja i to uglavnom na starijim stambenim zgradama. Aktivirali smo potrebne žurne službe, prije svega naše vatrogasce koji su odmah izašli na teren, a kojima i ovom prigodom zahvaljujem na tome što čine za zajednicu i građane. Nabavili smo i materijal za privremenu sanaciju nastalih oštećenja kako bismo zaštitili objekte od kiše koja nam nije išla na ruku – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. 

Potres je prouzročio i materijalne štete, uglavnom stambenim zgradama u centru Lepoglave, a jedna se osoba ozlijedila prilikom napuštanja kuće za vrijeme trajanja potresa.
Na terenu su izašli vatrogasci DVD-a Lepoglave i DVD-a Kamenice te privremeno sanirali nastala oštećenja. Označena su područja opasna za kretanje zbog mogućnosti urušavanja oštećenih dimnjaka i padanja crjepova. 
Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač istaknuo je da su sve službe bile stavljene u pripravnost.

- Organizirali smo dežurstvo u vatrogasnom domu u Lepoglavi za hitne situacije. Pozvali smo građane da nam se jave ako im je oštećen objekt u kojem stanuju – istaknuo je Kovač.

Komentari