Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica održalo je 68. redovnu izvještajnu Skupštinu na kojoj su nazočili predsjednik DVD-a Višnjica, Goran Hočuršćak, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

- Sve je teže usklađivati osobne i obiteljske obaveze s onima u vatrogastvu, a kojih je, kao i zahtjeva i obaveza koji se postavljaju pred dobrovoljne vatrogasce, sve više i više. Vjerujem da će se pronaći najbolji način kako pomoći vatrogascima da s entuzijazmom nastave raditi ono što im je u krvi, a to je pomagati onima koji su u nevolji - istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica, Goran Hočuršćak podnoseći izvješće o radu u protekloj godini u kojoj su višnjički vatrogasci intervenirali 23 puta – 7 puta po pozivu iz Operativno komunikacijskog centra te 16 puta u sklopu tehničkih intervencija.

- U razdoblju koje je pred nama planiramo velika ulaganja u vatrogastvu na području Grada Lepoglave. Riječ je o ulaganjima od oko 10 milijuna kuna kojima planiramo nabavku novog navalnog vozila za DVD Lepoglavu, izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, izgradnju društveno-vatrogasnog doma u Kamenici i uređenje vatrogasnog doma u Višnjici – poručio je Škvarić te najavio strože mjere kojima se planira zabraniti spaljivanje korova na zapuštenim zemljištima, a s ciljem smanjenja broja požara otvorenog prostora i opasnosti kojoj se vatrogasci izlažu gaseći ih.

Komentari

06.02.2019. 14:11h Zadnja izmjena: 06.02.2019. 14:15