Grad Lepoglava

Škvarić potpisao ugovor o potpori za 'Pametna i održiva rješenja' u gradu

Objavljeno: 23.09.2023. 11:09

Zadnja izmjena: 23.09.2023. 11:14

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o dodjeli potpore od 33.456 eura za realizaciju projekta "Pametna i održiva rješenja", izvijestili su iz Grada. 

– U okviru projekta izradit ćemo GIS sustav koji će sadržavati informacije o komunalnoj infrastrukturi Grada Lepoglave koji će, između ostalog, građanima pružati mogućnost prijavljivanja problema i kvarova. Također, u zgradi gradske uprave postojeću rasvjetu zamijenit ćemo LED rasvjetom te ugraditi »pametne« regulatore koji će štedjeti električnu energiju odnosno regulirati korištenje rasvjete, grijanja i uporabe klime. U okviru projekta pratit ćemo i brojnost vozila, posebice teretnih, na državnoj cesti, što će nam biti važan podatak za pokretanje aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti u prometu – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Kako su izvijestili iz Grada, projekt je ukupno  vrijedan 55.760,49 eura, a uz dodijeljena sredstva potpore, preostala sredstva za njegovu provedbu osigurat će sam Grad.
 

Komentari