cestovna infrastruktura

Škvarić: "Potpora Fonda za razvoj brdsko – planinskih područja je nedostatna"

Objavljeno: 29.07.2016. 09:27

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko– planinskih područja koja će Grad Lepoglava iskoristiti za modernizaciju cestovne infrastrukture odnosno modernizaciju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na gradskom području.

Naime, u Državnom proračunu za 2016. godinu na poziciji Fonda za razvoj brdsko - planinskih područja planiran je iznos od 30.000.000 kuna za razvoj kapitalnih projekata od interesa za razvoj brdsko – planinskih jedinica lokalne samouprave 3. i 4. skupine prema indeksu razvijenosti. 

Grad Lepoglava Fondu je prijavio projekt modernizacije cestovne infrastrukture vrijedan 700.000 kuna. S pozicije Fonda Grad će za navedeni projekt dobiti 650.000 kuna dok će preostali dio sredstava do ukupne vrijednosti projekta osigurati Grad Lepoglava. Riječ je o strogo namjenskim sredstvima koja će se isključivo utrošiti za navedeni projekt što je potvrđeno i odlukom Gradskog vijeća.

- Moram istaknuti da su ova sredstva nedostatna i da njima nećemo nadoknaditi znatno veće gubitke izvornih proračunskih prihoda. Promjenama zakona o brdsko – planinskim područjima izgubili smo znatno više sredstava kojima bismo, uz ovaj, mogli realizirati i druge kapitalne projekte važne za razvoj našeg grada - kazao je gradonačelnik Škvarić.

Inače, projektom je obuhvaćena modernizacija i rekonstrukcija cestovnih pravaca Patačićeva ulica – Kameni Vrh u Mjesnom odboru Očura, zatim Žunari – Pošnjaki u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves i Kujavci – Cvirki u Mjesnom odboru Gornja Višnjica. Odrađuju se pripreme za početak realizacije projekta u okviru kojih je već raspisan natječaj za odabir izvođača radova, a koji bi trebao biti odabran 10. kolovoza kada će biti otvorene pristigle prijave.

Komentari