Slavko Vegar novi je direktor Parkova

Objavljeno: 03.02.2011. 10:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Slavko Vegar izabran je za novog direktora Parkova na današnjoj sjednici Nadzornog odbora tvrtke.

Aktualni direktor financija "Varkoma" dipl. oec. Slavko Vegar za novog direktora "Parkova" izabran je na prijepodnevnoj sjednici Nadzornog odbora tvrtke na kojoj su članovi NO tajnim glasovanjem odlučili da je upravo on najbolji kandidat za to mjesto.

Predsjednica NO Parkova Darinka Hajduk-Vučić rekla nam je da je kod izbora novog direktora presudio njegov program rada, jasna razvojna vizija, prijedlozi racionalizacije svih djelatnosti, a posebno gospodarskih, njegovo dugogodišnje iskustvo u radu u komunalnim tvrtkama, te velike menadžerske sposobnosti.

Darinka Hajduk Vučić rekla nam je i da će članovi HSLS-a u NO-u, odnosno ona i Milivoj Zajec, na sljedećoj skupštini društva iz moralnih razloga podnijeti ostavke na svoje dužnosti.

Još se ne zna kad će Vegar preuzeti dužnost jer ostali kandidati imaju određeno vrijeme za žalbu na odluku Nadzornog odbora, no predviđa se da će to biti krajem veljače ili početkom ožujka.

U koloarima se nagađa da je Vegar podršku za izbor direktora Parkova imao u najvišim gradskim dužnosnicima, dok su  ostala dva kandidata - Tomislava Bogovića i Marina Bašića, navodno više podržavali zaposlenici Parkova.

Izbor novog direktora Parkova na prijepodnevnoj je konferenciji za novinare komentirao i nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Robert Podolnjak.

Istaknuo je da Nadzorni odbor Parkova, koji je nadzirao tvrtku u vrijeme kad je bivši direktor počinio više od 80-ak kaznenih djela vezanih uz rad tvrtke nema nikakvu ni politički ni moralni legitimitet za izbor novog direktora.


Komentari