izložba radova i prikupljanje novih znanja

Sljedeći vikend u Trakošćanu će se održati Škola mladih filatelista

Objavljeno: 02.10.2016. 17:19

Foto: Varaždinska županija

Škola mladih filatelista se održava redovito, a u susret nam dolazi jedanaesta po redu i to već sljedeći vikend, 8. listopada u Trakošćanu.

U Županijskoj palači je predstavljen program ovogodišnje škole, koji je poseban po tome što će sudionici imati priliku izložiti svoje radove, ali i saznati nešto novo stručnih filatelista.   

Kroz filateliju mladi uče o povijesti, jeziku, baštini i identitetu svojeg kraja, a s druge je strane bitno što se ova škola održava u jednoj našoj općini Bednja, koja je nažalost, ima lošu demografsku sliku, pa je stoga izuzetno važno da im se upravo kroz ovakve sadržaje pruži mogućnost edukacije i sudjelovanja – rekao je zamjenik župana, Alen Kišić.

Ovogodišnji program je predstavio Dino Murić, predsjednik Kluba mladih filatelista iz Trakošćana i pritom naglasio kako je kroz školu filatelije u proteklih desetak godina prošlo više od dvije tisuće djece.

Škola će imati i popratni program zabavnog karaktera, pa će tako sudionici imati priliku doživjeti vilinsku bajku, degustirati nekadašnje recepte i razgledati etnografsku baštinu bednjanskog kraja. 

Komentari