Mikac: Nisam bježao; Oštećeni: Pa nisam slijep kraj zdravih očiju

Objavljeno: 13.02.2012. 14:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Bivši zamjenik gradonačelnika Slobodan Mikac prije deset dana navodno je sudjelovao u prometnoj nesreći sa manjom materijalnom štetom na parkiralištu kod Gradskih bazena u Zagrebačkoj ulici te je zatim pobjegao s mjesta nesreće. Mikac priznaje da je u vrijeme nesreće bio na navedenom mjestu ali negira da je udario drugi automobil i tvrdi: „Netko me želi nasanjkati!“.

PU varaždinska izvjestila je, odgovarajući na naš upit, da su u svojoj evidenciji zabilježili da je u petak, 3. veljače oko 19.20 sati na parkiralištu kod Gradskih bazena u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu došlo do prometne nesr-eće u kojoj je 54-godišnji vozač svojim osobnim automobilom oštetio stražnji branik na parkiranom osobnom vozilu u vlasništvu 35-godišnjaka.

Policija tvrdi da je nakon prouzročene prometne nesreće 54-godišnjak napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio svoje osobne i podatke o svom vozilu te je dan kasnije pronađen po policijskim službenicima.

Policija će podići optužni prijedlog

Policijski službenici utvrdili su da je na vozilu u vlasništvu 35-godišnjaka nastala materijalna šteta u iznosu od nekoliko stotina kuna. Protiv 54-godišnjaka bit će podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Da je upravo on 54-godišnjak iz policijskog priopćenja potvrdio nam je i bivši zamjenik gradonačelnika Slobodan Mikac koji međutim tvrdi da nije ni dotaknuo drugi automobil te da mu netko namješta.

- Frajer me hoće nasanjkati i uzeti mi lovu. Istina je da sam tog dana bio u kafiću kod Gradskih bazena. U jednom trenutku došao je muškarac koji me optužio da sam mu oštetio automobil iako ja to nisam napravio. Otišao sam s čovjekom do automobila i vidio je da na mom automobilu nema ni ogrebotine - rekao nam je Mikac.

Mikac: Nisam ni taknuo drugi automobil

Ponovio je da nije ni taknuo drugi automobil te istaknuo da nije pobjegao s mjesta nesreće jer nesreću nije ni počinio.

- Otišao sam s čovjekom van i rekao mu da ja njegov automobil nisam ni taknuo. Tu je priča stala i ja sam otišao kući misleći da je tu priča i završila. No, drugi dan posjetili su me policijski službenici koji su pregledali moj automobil. I oni su vidjeli da na njemu nikakvih oštećenja tako da mi uopće sad nije jasno sve ovo. Velim, nije problem u tih par sto kuna, problem je u tome da neću plaćati nešto za što nisam kriv. Baš me zanima kako će taj čovjek sad dokazati da sam mu ja stvarno oštetio automobil - ističe Mikac.

Oštečeni vozač: Jednostavno sam šokiran ovime što govori Mikac!

Telefonski nam se javio i 35-godišnjak čiji je automobil oštećen u navedenoj prometnoj nesreći, a koji kaže da je jednostavno šokiran Mikčevim izjavama.

- Mikac je svojim automobilom pogodio stražnji desni kraj mog automobila i oko toga uopće nema spora. Pa sve se odvijalo pred mojim ali i očima jednog policijskog službenika u civilu koji mi je i preporučio da nazovem policiju i prijavim sve iako se radi o šteti koja nije toliko velika - rekao nam je čovjek čiji je automobil oštećen.

- Mikac uopće nije izlazio iz automobila. Njegov prijatelj s kojim je bio u autu je izašao van i pokušao me uvjeriti da sam „slijep kraj zdravih očiju“ te da nisu pogodili moj auto. Dok sam ja razgovarao s njegovim prijateljem Mikac je jednostavno nestao s mjesta nesreće kao da se ništa nije dogodilo. Jednostavno sam šokiran ovim njegovim izjavama. Pa zar on kao neka javna osoba, kao čovjek koji je donedavno bio zamjenik gradonačelnika, nema ni malo obraza? - poručio je oštećeni vozač.

Komentari