Slobodan Mikac: Protiv mene se ne provodi nikakva istraga!

Objavljeno: 13.06.2011. 09:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U izjavi za eVarazdin.hr, varaždinski dogradonačelnik Slobodan Mikac demantirao je navode Jutarnjeg lista da je pod istragom zbog kupnji zemljišta

Prema navodima Jutarnjeg lista, i varaždinski dogradonačelnik Slobodan Mikac pod istragom je zbog sumnjivih kupnji poljoprivrednog zemljišta, koje je ubrzo potom prenamijenjeno u građevinsko.

U subotnjem broju Jutarnjeg lista navodi se kako je Mikac istražiteljima zanimljiv kao autor projekta "gospodarske zone", gdje je izvršen i najveći broj spornih prenamjena zamljišta, a u nekim od tih poslova sudjelovao je i Ivan Mikac, sin varaždinskog dogradonačelnika.

On je 2008. godine kupio 10 hektara jeftinog poljoprivrednog zemljišta, kojem je gradska uprava odobrila prenamjenu u gospodarsku zonu. Na prijedlog poglavarstva, Gradsko vijeće Varaždina u ožujku je prošle godine donijelo odluku o izmjenama GUP-a, kojima se pogoduje Mikcu, a ta je odluka proslijeđena Ministarstvu okoliša, koje još nije dalo odobrenje.

Jutarnji list također tvrdi da je Mikac otkupio veću količinu poljoprivrednog zemljišta u Brezju, po cijeni od 1,8 kuna po kvadratu, koje je nakon toga prenamijenjeno u građevinsko zemljište, čime mu je cijena na tržištu automatski skočila na 90 do 110 eura po kvadratu, čime bi Mikac u tržišnim uvjetima mogao zaraditi i do 9 milijuna eura.

Za komentar navoda iz Jutarnjeg lista, zamolili smo samog dogradonačelnika Slobodana Mikca.

- Ništa od navedenog u tom članku nije istina. Isto tako činjenica je da moj sin nema veze s mojim političkim djelovanjem. On je kao hrvatski građanin od drugog hrvatskog građana kupio zemljište i na tome zaradio, i na to sam ponosan. Moj sin je tri godine radio u Njemačkoj primavši dobru plaću i ja sam mu osobno savjetovao kako da  potroši novac - rekao nam je Mikac, najavivši da zasad ne zna kakve će mjere poduzeti protiv Jutarnjeg lista zbog navoda u njemu.

Tvrdi da ni on ni sin nisu imali poslove sa Gradom i da ne zna odakle podaci koji su navedeni u članku. Također navodi da zemljište nije bilo gradsko, već državno.

Na pitanje ima li informacije provodi li se  istraga protiv njega, Mikac je bio decidiran:

- Ne provodi se nikakva istraga protiv mene i ne znam ništa o tome, a valjda bih ja trebao znati.

Komentari