Slobodna zona u potpunosti popunila svoje kapacitete

Objavljeno: 13.05.2011. 09:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: slobodna-zona.hr

Varaždinska Slobodna zona deset godina od osnivanja popunila je sve svoje kapacitete. Prodana je naime i zadnja parcela za izgradnju proizvodnih pogona.

U manje od deset godina od osnivanja i opremanja najuspješnije slobodne zone u Hrvatskoj, u četvrtak je potpisan ugovor o prodaji posljednje slobodne parcele na području Slobodne zone Varaždin.

Investitor je tvrtka Hanjes d.o.o. koja je prije tri  godine započela s prvom investicijom u zonu, a ugovor su potpisali direktorica Slobodne zone Varaždin Andreja Mišak i direktor tvrtke Hanjes Nino Hanjes u prisustvu zamjenika gradonačelnika Slobodana Mikaca.

Kupnjom nekretnine planira se izgradnja proizvodne hale površine 2000 m2. U novoj će se hali proizvoditi montažni i za montažu spremni proizvodi s područja strojne obrade aluminija, oplemenjenog čelika i čelika.

Više od 90 posto proizvodnje planira se plasirati na tržište Europske unije.

Planirana investicija je oko milijun eura i tvrtka će je u potpunosti financirati iz vlastitih sredstava.

Rok za izgradnju planiran je do 2013. Proširenjem proizvodnih kapaciteta zaposlit će se dodatnih 30-tak radnika, a poslovnu priliku dobit će i nekoliko novih kooperanata sa područja Hrvatske.


Komentari