Slovenac Jeza najbolji na memorijalu Josipa Putara u Lepoglavi

Objavljeno: 27.09.2012. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: lepoglava.net

U spomen na legendu lepoglavskog sporta i rekreacije Josipa Putara održana je sad već tradicionalna utrka lepoglavskim ulicama. No pobjednički je pehar ovoga puta otišao u Sloveniju, mladom trkaču Mateju Jeza, piše lepoglava.net

Osmu godinu za redom u Lepoglavi se utrkom gradskim ulicama oživljava uspomena na Josipa Putara, začetnika sportske rekreacije u Lepoglavi i bivšoj općini Ivanec, inicijatora izgradnje niza sportskih objekata, te između ostaloga, organizatora prvih seoskih igrara davne 1954. godine i prvog festivala sportske rekreacije na selu.

Njegovo ime je do današnjih dana poznato u svim oblicima rekretivnog sporta u Lepoglavi. Memorijalnu su utrku organizirali članovi udruge  Sport za sve, nasljednice društva Partizan koji je osnovao Josip Putar, a koje djeluje punih 60 godina.

- Najjednostavnije bi bilo reći da je Josip Putar bio lepoglavski Franjo Bučar. On je osnovao sve udruge, sve se počelo razvijati oko njegove ideje Sportsko-rekreacijskog centra i naše udruge – rekao je tom prigodom predsjednik USR Sport za sve Marko Vrtar.

Staza duga 12 kilometara namijenjena je uglavnom trkačima koji se rekreativno ili profesionalno bave maratonom. Ovogodišnja ruta obuhvaćale je lokacije u centru grada koje je na bilo koji način obilježio Josip Putar. Start je bio kod restorana Ivančica, a obuhvaćala je i rodnu kuću Josipa Putara, pa sve do Sportsko-rekreacijskog centra.

Za samo 43 minute i 31 sekundu kroz cilj je utrčao 20-godišnji član Atletskog kluba Cestno Podjetje iz Ptuja Matej Jeza. Ovo mu je bio prvi nastup u Lepoglavi.

- Očekivao sam nešto takvo gledajući svoje dosadašnje rezultate. Iako nisam ovdje nastupio lani, očekivao sam pobjedu. Staza je odlična, priroda lijepa i sigurno ću se vratiti nagodinu – rekao je mladi i perspektivni slovenski trkač.

Za drugo se mjesto izborio Đuro Komlenović iz Glinskog atletskog kluba, a treće je pripalo Tomislavu Kukecu iz zagrebačkog Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac.

Najbolje plasirani lepoglavski trkač bio je Slavko Murić koji je osvojio prvo mjesto u muškoj konkurenciji iznad 50 godina, odnosno jedanaesto u ukupnom poretku.

- Jako sam zadovoljan, vrijeme je poslužilo. Redovito se natječem u ovoj utrci, a ova mi je godina bila posebno uspješna i na drugim utrkama diljem Hrvatske na kojima sam sudjelovao – rekao je Murić, inače član lepoglavske udruge Sport za sve.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Valentina Županić, članica Trkačkog kluba Marathon '95 iz Varaždina.

Komentari