susjedi došli u goste

Susjedi Slovenci posjetili Arboretum Opeku i zabrinuto poručuju: ''Spremni smo vam pomoći''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.11.2018. 18:01

Zadnja izmjena: 22.11.2018. 18:04

Direktor slovenskog arboretuma Volčji potok kraj Ljubljane Aleš Ocepek i njegov savjetnik Matijaž Mastnak posjetili su perivoj Arboretum Opeka i tom su prilikom po prvi puta prošetali parkom uz stručnu pratnju prof. Klarić iz Srednje škole „Arboretum Opeka“.

Iako su gosti bili oduševljeni ljepotom ambijenta, raznolikošću i lokacijom parka, izrazili su i veliku zabrinutost obzirom da se sa revitalizacijom parka i drveća nesmije i nemože dugo čekati. -Brza reakcija i zahvati su nužni inače će sam park doživjeti sudbinu gotovo do kraja razrušenog i devastiranog drveća - poručju Slovenci.

Nadalje, gosti iz Slovenije izjavili su kako su spremni pružiti bilo kakvu stručnu te svaku drugu vrstu pomoći, spremni su surađivati u zajedničkim projektima prema EU ( već je ostvarena suradnja prijavom projekta #YouEU u sklopu poziva Europa za građane ), ali i na svaku drugu vrstu potrebne suradnje i pomoći.

Domaćini su gostima iz Slovenije bili načelnik Općine Marijan Kostanjevac, direktor Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić i Marin Bašić iz Parkova.

Komentari