IVANEČKI PODUZETNICI

"Smanjiti poreze, reformirati javnu upravu i digitalizirati procese"

U organizaciji Udruge Glas poduzetnika, u velikoj dvorani hotela Orion na Horvatskom u održana tribina „Podrška i potpora poduzetnicima kroz Udrugu Glas poduzetnika, Županiju i gradove Varaždinske županije“.
Objavljeno: 04.09.2020. 19:58

Zadnja izmjena: 05.09.2020. 08:14

U organizaciji Udruge Glas poduzetnika, u velikoj dvorani hotela Orion na Horvatskom u održana tribina „Podrška i potpora poduzetnicima kroz Udrugu Glas poduzetnika, Županiju i gradove Varaždinske županije“.

Okupljenih 50-ak poduzetnika uvodno je pozdravio domaćin Darko Molnar, povjerenik udruge za Varaždinsku županiju. U radu panela sudjelovali su predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i pročelnik županijskog UO za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Predsjednik UGP-a H. Bujas na skupu je pohvalno govorio o potporama koje je tijekom proteklih mjeseci Varaždinska županija usmjerila poduzetnicima i obrtnicima te kazao da su uz Varaždinsku, još jedino Međimurska i Istarska županija jedine u Hrvatskoj koje su gospodarstvenicima pružile konkretnu pomoć.

- Poduzetnike koji su morali prekinuti poslovanje u cijelosti smo oslobodili plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor, a sve ostale poduzetnike – 50%. Aktivirali smo i cijeli niz drugih oslobođenja i ili/smanjenja: za plaćanje postavljanja reklamnih predmeta, za korištenje javnih površina za ugostiteljske terase, zatim, povrat poreza na potrošnju (100%), oslobađanje od plaćanja odvoza otpada, odgoda slanja opomena za nepodmirene obveze pravnih i fizičkih osoba, odgoda pokretanja postupaka prisilne naplate i sl. Izašli smo ususret i roditeljima mališana u vrtiću na način da smo im i u vrijeme dok vrtići nisu radili sufinancirali boravak djece u vrtiću, čime smo praktički spasili radna mjesta i u gradskim i u privatnim vrtićima. Trajanja pojedinih benefita produljili smo na 3 dodatna mjeseca, reako je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Tijekom višesatnog trajanja skupa, većina nazočnih poduzetnika otvoreno je progovorila o problemima u svom poslovanju izazvanih korona krizom, ali i onima koji proizlaze iz nereformiranog državnog aparata, administracije, nereda i nerada, parafiskalnih nameta itd.

-Tražimo od Vlade da nas, poduzetnike, ali i sve građane pusti da „prodišemo“. Smanjite poreze, ukinite porez na potrošnju, ukinite parafiskalne namete. Pustite da konačno profunkcionira pravosuđe, provedite reformu javne uprave, smanjite birokraciju i digitalizirajte procese, zaključio je na kraju predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas.

Komentari