novi europski projekt

Šmartno i Breznički Hum iz europskih fondova izvlače impresivan iznos novca

Objavljeno: 18.07.2016. 16:31

Zadnja izmjena: 18.07.2016. 16:34

Čini se da je ovaj puta Paka zbližila dvije srodne općine - onu u Sloveniji gdje je mjesto Šmartno i ovu nedaleko Varaždina na putu prema Zagrebu, iza koje je Breznički Hum. U svakom slučaju, Breznički Hum i slovensko Šmartno on Paki zajedno će participirati u novom Euro projektu, a iz eurofondova povući impresivan iznos novca.

Uz proslavu općinskog blagdana koji i u Šmartnu i u Brezničkom Humu slave od 11. do 13. studenoga, a riječ je o Martinju, ove će dvije općine uz bogat popratni program prirediti druženje gostiju iz partnerskih gradova Hrvatske i Slovenije ali i iz Srbije i Austrije.

Unutar programa Europa za građane spomenutim je općinama nedavno odobrnen novac za realizaciju Projekta pod naslovom Interkulturalnost društva za veću participaciju građana, prijavljenog na proljeće ove godine.

Što projekt obuhvaća...

Projekt će uvodno obuhvatiti svečanu sjednicu uz kulturni program svih partnera, potom konferenciju uz predstavljanje dobre prakse europskih projekata općina sudionika pod nazivom Europa i mi, likovnu koloniju s tematikom solidarnosti, te predstavljanje značaja i tekovina Europske unije za najmlađe, uz nezaobilazne kulinarske specijalitete tipične za područja sudionika.

Evaluacija projekta, izložba likovnih radova i kulturno-etnološka priredba biti će točke na kraju još jednoga Projekta u kojem sudjeluje općina Breznički Hum u suradnji s partnerima, pokazavši tako kako uz trud i rad male ali vrijedne i pametne regije mogu parirati velikima i osigurati financijska sredstva iz europskih fondova.

Komentari