Solomun napustio klub, Herjavec inicira osnivanje povjerenstva za spas kluba

Objavljeno: 17.04.2012. 12:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Boris Solomun podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Varaždina. Podsjetimo, Solomun je proteklih desetak dana obnašao dužnost predsjednika u ostavci, ali je najavljivao da će nastaviti rad u klubu. No, danas je ipak odlučio reći zbogom klubu kojim je predsjedao manje od dva mjeseca.

Boris Solomun je inače ostavku na mjesto predsjednika kluba podnio prije desetak dana, nakon što je klub zbog suspenzije izbačen iz elitnog ranga natjecanja. Istaknuo je tada međutim da podnošenje ostavke ne znači da napušta klub već da se na taj čin odlučio iz moralnih raloga, kako bi skupštini kluba dao priliku da odluči hoće li mu dati povjerenje.

Uporno je ponavljao i da, ako mu skupština izglasa povjerenje, namjerava nastaviti obnašati dužnost predsjednika kluba ističući da ima i volje i želje da povede klub u novi početak. Još jučer, u vrijeme kad je trebala biti održana sjednica skupštine kluba koja je na kraju ipak odgođena, Solomun je isticao da je spreman ostati u klubu.

Manje od 24 sata kasnije Solomun se predomislio. Oko podneva u klub je telefaksom stigla njegova odluka o podnošenju neopozive ostavke na mjesto predsjednika kluba.

- Posljednji događaji u NK Varaždinu prelili su čašu mog strpljenja . Danas sam podnio NEOPOZIVU OSTAVKU na mjesto predsjednika u klubu, nikako ne bježim već ostavljam sve one sile zla koje su sustavno uništavali dobro i pretvarali ga u zlobu da se nastave valjati u vlastitoj kaljuži. Previše je previše! - napisao je Solomun na svojem Facebook profilu.

Klub koji je ionako u rasulu nakon što je izbačen iz Prve lige ostao je tako obezglavljen. Predviđa se da će do izbora novog predsjednika njime upravljati direktor Zlatko Ivanković.

Herjavec: U klub se ne smije raditi 'partizanski'

Tko će biti novi predsjednik kluba još se ne zna, a nitko se to zapravo niti ne usudi predviđati. Kao mogući kandidat u kuloarima se nakon jučerašnjeg istupa uoči odgođene skupštine kluba počeo spominjati bivši direktor kluba i tajnik Udruge prvoligaša Nevenko Herjavec no on tu mogućnost za sada odlučno odbija.

- Nisam se kandidirao, niti me to zanima dok se ne počne raditi "kak spada". U klubu se treba ponovno početi raditi "kak Bog zapoveda", a ne ovak "partizanski" kak se radilo do sad. Ja sam za to da se osnuje povjerenstvo od pet članova koje će imati za zadatak da pripremi skupštinu, pronađe kandidate za predsjednika i počne borbu za klub kod HNS-a - poručuje Herjavec.

Hero je uvjeren da klub na taj način neće propasti i da neće biti izbačen u najniži rang natjecanja.

- Treba se početi boriti. Pa ljudi, klub još službeno nije niti izbačen iz Prve lige, a već su se svi pomirili s porazom. A nade ima. Propisi HNS-a se naime kose jedan sa drugim. Disciplinski pravilnik, koji je po hijerarhiji viši od pravilnika o natjecanju, govori da se u slučaju suspenzije klub izbacuje u rang niže. Uvjeren sam da možemo to dokazati u HNS-u i da će se klub od sljedeće sezone priključiti 2. HNL i opstati - ističe Herjavec.

 

Komentari