Solomun skupio potpise za izvanrednu Skupštinu, u petak preuzima klub?

Objavljeno: 27.02.2012. 00:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Boris Solomun skupio je potpise za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine NK Varaždina, te istaknuo kandidaturu za mjesto predsjednika kluba o kojoj bi se trebalo glasati na sjednici, stvore li se uvjeti za to.

Bivši podpredsjednik NK Varaždina, koji je na toj funkciji bio tek kratkoročno tijekom veljače, Boris Solomun, u dopisu medijima objavio je da je skupio potpise potrebne za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine NK Varaždina.

>> Zlatko Horvat podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Varaždina

Solomun je skupio ukupno 13 od od 20 potrebnih potpisa predstavnika u Skuptšini, od strane Grada i Županije, predstavnika White Stonesa, te Privredne banke Zagreb koja ima 5 glasova na temelju Ugovora o sponozorstvu kluba.

U petak glasovanje o novom predsjedniku?

Kako je za izvanrednu Skupštinu potrebno skupiti trećinu potpisa skupštinara, što je skupljanjem trinaest potpisa i ostvareno, dao je prijedlog da se Skupština sazove za petak (2. ožujka), a na njoj bi se trebalo raspravljati o utvrđivanju poslovne politike kluba.

Među predloženim točkama dnevnog reda je i glasanje o povjerenju članova Izvršnog , Nadzornog odbora kluba i predsjednika kluba, te glasovanje o izboru novog vodstva kluba.

Solomun je pritom i istaknuo kandidaturu za mjesto predsjednika NK Varaždina, dođe li do glasovanja o izboru novog predsjednika, te članova NO i IO.

Solomun tvrdi da ima poslovno rješenje za spas kluba

Ističe da je stečaj za Udrugu dugotrajan i vrlo bolan proces, iz kojega će se klub godinama izvlačiti, a sam nudi i jednostavnije rješenje koje garantira ostanak NK Varaždin u 1. HNL i nastavak poslovanja i razvoja utemeljen0 na Statutu koji će se izmjenama i dopunama  podudarati sa ulagačima, odnosno  sponzorima u poslovnom smislu, navodi se u dopisu.

Podsjetimo, Solomun je prošli tjedan podnio ostavku na mjesto podpredsjednika NK Varaždina nakon samo desetak dana u klubu, a u medijima je nakon toga više puta spominjao dovođenje jedne od europskih avio kompanija kao ulagača u klub.

U međuvremenu, NK Varaždin nije uspio riješiti dugovanja prema potraživačima, što je rezultiralo daljnjom suspenzijom, te neodigravanjem utakmice protiv NK Rijeke na početku proljetnog dijela HNL-a.

Komentari