Spolni odgoj i u Varaždinu poželjan zbog baby boomova

Objavljeno: 21.11.2012. 09:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: eVarazdin.hr

U osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske s početkom školske godine eksperimentalno se počeo provoditi novi predmet - zdravstveni odgoj i obrazovanje. Predmet se predaje u dva dijela, jedan je dio prožet u već postojećim predmetima, dok će razrednici učenike s drugim dijelom upoznati na satovima razrednika.

Učenici će tako odslušati četiri sata o prevenciji ovisnosti, prevenciji nasilničkog ponašanja i spolnoj/rodnoj ravnopravnosti i odgovornom spolnom ponašanju, doznaje Varaždinski tjednik.

Upravo je ovo potonje izazvalo prilično reakcija u javnosti. No, u varaždinskoj 1. gimnaziji uvjereni su da će roditelji i učenici te satove dobro prihvatiti.

- Dobili smo kurikulum i upoznati smo sa svime budući da smo već mnogo radili na prevenciji ovisničkog ponašanja i općenito zdravog života. Što se tiče spolnog odgoja, u školi već deset godina provodimo projekt Memo-aids u koji su uključeni svi učenici drugih razreda i njihovi roditelji i mislim da će i roditelji i učenici dobro prihvatiti i ovaj modul - rekla je Renata Čelik, prof. pedagodije i sociologije. Napomenula je da u školi provode brojne projekte kojima potiču učenike da zdravo žive.

Jedan od najnovijih koji će početi provoditi tako je projekt Zdrav za pet.

- Važno je da mladi ljude uče neke stvari preko predmeta poput zdravstvenog odgoja i građanskog odgoja - zaključila je.

Komentari