ZSUGV

FOTO Sportaši jednoglasni oko "pojačanog" Prijedloga Programa javnih potreba u sportu za sljedeću godinu

Objavljeno: 31.10.2019. 19:37

Zadnja izmjena: 31.10.2019. 20:14

Zajednica sportskih udruga grada Varaždina održala je 34. sjednicu Skupštine na kojoj je jednoglasno donešen Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2020. godinu.

Financijski prijedlog sportaša je realan, prema njihovom mišljenju i za narednu godinu iznosi 9.775.000 kn, dok je za prošlu godinu iznosio 9.976.300 kn ali je u taj iznos uračunata i naknadna nabava atletske opreme za EP u iznosu od 660.000 kn.

Predsjednik ZSUGV Alen Runac naglasio je kako je Prijedlog napravljen sukladno mogućnostima u gradskim financijama za sljedeću godinu. Posebno je istaknuo povećanje izdvajanja za vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije po HOO, u namjeri da se ne ponove slučajevi Kolak i Želimorski, kada su sportašice napustile Varaždin zbog veće stipendije u drugim sredinama. - Gledam da imamo uvjete kao najbolji, istaknuo je Runac. Osim toga posebno je napomenuo kako su gradonačelnik Ivan Čehok ali i svi u Gradu vrlo zadovoljni prošlogodišnjim sportskim manifestacijama i događanjima u gradu, što je potaknulo i napredak u turističkoj ponudi grada. Osvrnuo je da su u ZSUGV napravili i pomak u sportskoj ponudi za učenike tijekom praznika i općenito aktivnostima za najmlađe. - Za klubove smo također predložili više sredstva, pa će nadamo se biti više zadovoljnih iako su potrebe klubova i apetiti uvijek veći, rekao je Runac te dodao kako su povećana i sredstva za trenere, a poziva klubove da usmjere što više svojih članova prema trenerskom zvanju.

Povećani iznosi

Glavni tajnik ZSUGV Patrik Košćak podsjetio je da u Varaždinu ima 123 članice ZSUGV a da su se ove godine za sufinanciranje rada javile 89 članica, što je povećanje od prošle godine za oko dvadesetak udruga. - Predloženi iznosi u Prijedlogu Programa rađeni su prema prošloj godini i u usporedbi s godinom u kojoj su ti iznosi bili najveći, naglasio je Košćak. Ukupni iznosi namijenjeni djelovanju sportskih udruga tako su povećani s prošlogodišnjih 2.490.000 kn na 2.750.000 kn,  a iznosi za vrhunske sportaše povećani su s 200.000 kn na 230.000 kn. - Sljedeća godina je olimpijska u kojoj nekoliko varaždinskih sportaša ima šanse da se plasiraju, pa i za to treba predvidjeti sredstva, podsjetio je Košćak.

Na Skupštini je usvojen i novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, a razlozi su smanjenje sportskih objekata kojima upravlja ZSUGV te promjena u školskoj spremi za pojedina radna mjesta prema naputku državne revizije.   

Komentari