ODGODE SPORTSKIH NATJECANJA

Sportski savezi, jedan za drugim otkazuju i odgađaju sportska natjecanja i turnire

Objavljeno: 12.03.2020. 15:26

Zadnja izmjena: 12.03.2020. 16:07

Sportski savezi, jedan za drugim otkazuju i odgađaju natjecanja, te propisuju natjecanja bez gledatelja.

U prostorijama Središnjeg državnog ureda za šport danas od 16,00 sati održat će se sastank na temu Postupanje i djelovanje u području športa u vezi koronavirusa u Hrvatskoj. Nakon sastanka  bit će novih vijesti o daljnjim postupanjima, a do tada sportski savezi su već donijeli nekeodluke.

Hrvatski hrvački savez odgodio je sva natjecanja. Tako će se i na neodređeno vrijeme odgoditi i Premijum 1. Hrvatska hrvačja liga, te najavljeni turniri i prvenstva tijekom ožujka.

Hrvatski stolnoteniski savez jučer je objavio odluku Natjecateljske komisije koje je potpisao Alen Ivančin.

"Nakon odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije da se zatvore svi sportske objekte do 14.04.2020. godine osim za treninge seniorske ekipe i odigravanja susreta seniorskih ekipa (bez gledatelja) NK HSTS-a je donijela slijedeće odluke:

Promijenjeni su datumi odigravanja slijedećih turnira:

  • Milenij Open (21. - 22. 03.) se odgađa za 09.-10. 05. 2020.
  • Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i juniore (27. - 29. 03.) se odgađa za 05. - 07. 06.2020.
  • Prvenstvo regija za NML+KLI (05. 04.) se odgađa za 03. 05. 2020.
  • Susreti Superlige i 1.HL (14. kolo Superlige i 10. krug 1.HL ) se igraju do daljnjega po kalendaru natjecanja poštujući sve odluke i preporuke državnih i županijskih nadležnih tijela civilne zaštite. Susreti Kupa Hrvatske (1/4F) se igraju do daljnjega po kalendaru natjecanja poštujući sve odluke i preporuke državnih i županijskih nadležnih tijela civilne zaštite.

HSTS i dalje pozorno motri situaciju, te će na osnovu preporuka i odluka nadležnih tijela pravovremeno donijeti sve potrebne odluke imajući na pritom na umu prvenstveno zdravlje svih naših članova.

Rukovodstvo Hrvatskog odbojkaškog saveza donijelo je novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja po preporuci Ravnateljstva civilne zaštite. Sve utakmice svih odbojkaških liga igrati će se bez gledatelja do daljnjega.

 

Hrvatski veslački savez odgodio je sve planirane aktivnosti do daljnjega.

 

Komentari