Pet dana dječjeg sporta

Sportski tjedan najmlađih: Započinje 15. Olimpijski festival dječjih vrtića

Objavljeno: 15.05.2016. 08:37

Zadnja izmjena: 15.05.2016. 09:08

Od 16. do 20. svibnja održat će se 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Na ovogodišnjem Olimpijskom festivalu dječjih vrtića svoje je sudjelovanje potvrdilo 16 vrtića, odnosno 18 ekipa i čak 523 sudionika. Male sportaše kroz Olimpijski tjedan vodit će ukupno 125 odgojiteljica i odgojitelja.

Kao i svake godine, olimpijski tjedan počinje u ponedjeljak likovnom radionicom. Početak ovogodišnje radionice je u 10 sati u dvorani u Graberju, a ovogodišnja su tema Olimpijske igre u Riju.

U utorak, također od 10 sati, na terenima Teniskog kluba „Varteks“ na rasporedu je teniski višeboj.

Srijeda je rezervirana za vožnju bicikala. Mali biciklisti pokazat će svoje biciklističko znanje i spretnost od 10 sati na Kapucinskom trgu. Sudjeluju i Policijska uprava varaždinska i Hrvatski autoklub.

Pretposljednjeg dana Festivala, u četvrtak, doznat ćemo koji vrtić ima najbolje plivače. Natjecanje u plivanju održat će se u 9 sati na Gradskim bazenima „Varaždin“.

Velika završnica ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića održat će se u petak u 16 sati na stadionu „Sloboda“ natjecanjem u atletici i nogometu. U slučaju lošeg vremena, završno natjecanje na stadionu „Sloboda“ održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja.

15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina održava se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Hrvatskoga olimpijskog odbora.

Komentari