grad lepoglava

Sprema se gastronomska večer u Lepoglavi, možete kušati sve delicije tog kraja

Objavljeno: 27.02.2024. 18:32

Zadnja izmjena: 27.02.2024. 18:32

Kulturno-umjetničko društvo „Lepoglavski pušlek” u petak, 1. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi organizira zanimljivu večer na kojoj će predstaviti bogatu gastronomsku ponudu lepoglavskog kraja uz potporu Turističke zajednice i Grada Lepoglave.

Članice Pušleka u čitaonici će pokazati kako se radi Mlinčani kolač, koji nosi jamstveni žig izvornosti, a Pušleki su za njega dobili i zlatnu medalju na Interslastu – internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim Toplicama.

- Posjetitelji će moći vidjeti i sliku koju je lepoglavski slikar Mirko Bajsić naslikao inspiriran mlinčanim kolačem te ju poklonio „Pušlekima”. Osim mlinčanog kolača, članice Pušleka će ponuditi i tjesteninu sa sirom za koju su na nedavno održanom Internacionalnom kongresu tjesteničarstva u varaždinskom hotelu Turist dobile srebrnu medalju, a posjetitelji će se moći podsjetiti i na okuse drugih tradicionalnih slastica lepoglavskog kraja koje će  pripremiti marljive članice lepoglavskog KUD-a - ističu organizatori.

Ova zanimljiva gastronomska večer na kojoj će Pušleki posjetiteljima ponuditi starinska jela i slastice počet će u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Komentari