Najveći EU projekt u općini

Sračincu 6,13 milijuna kuna za rekonstrukciju Parka Velika graba - evo kako će izgledati

Objavljeno: 02.10.2019. 19:46

Zadnja izmjena: 02.10.2019. 19:46

Danas je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u Ministarstvu poljoprivrede potpisao ugovor vrijedan 6,13 milijuna kuna za rekonstrukciju Parka Velika graba. Projekt je financiran iz programa Ruralnog razvoja , mjera 7.4.1. i najveći je EU projekt u Općini Sračinec.

Načelnik Novoselec istaknuo je kako je u projekt uložen veliki trud i aangažman. - S obzirom da je sva društvena infrastruktura u našoj općini uređena, vizija nam je bila stvoriti kvalitetne nove sadržaje i podići kvalitetu života svih žitelja općine. Ovim putem zahvaljujem na razumijevanju ministarstvu poljoprivrede i APPRRR-u, što su prepoznali kvalitetan projekt i potrebe naše sredine. U pripremu je uložen veliki trud i angažman pročelnika Sandra Miko i zamjenika načelnika Krunoslava Lukačića koji su i izvan radnog vremena bili angažirani u pripremi kako bi zajedno uspjeli sve stići na vrijeme – istaknuo je načelnik Novoselec, te dodao kako je zbog ovog projekta dva puta rušen proračun Općine od strane HSU-a i SDP-a, a sve predvođeno Reformistima kako bi prikrili svoju bezidejnost i neznanje.

- Nisu željeli ovaj projekt uvrstiti u proračun, čime je dovedena u pitanje prijava projekta na natječaj. Zahvaljujem HDZ-u koji je prepoznao važnost projekta i suradnje za dobrobit svih mještana. Žao mi je zbog bezidejnosti i sitnog politikantstva oporbe, kojoj je jedina želja bila da se ne realiziraju projekti koje smo mi predlagali – rekao je Novoselec.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je oko 8 milijuna kuna, a u Općini Sračinec nadaju se da će park Velika graba biti završen do rujna, odnosno do idućeg dana općine te da će biti u funkciji i na ponos svih mještana.

Komentari