Sračinec: Obnavlja se zgrada vrtića, izgradnja novog iduće godine

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.08.2013. 17:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Zvonimir Mikašek

U tijeku su radovi na obnovi zgrade Dječjeg vrtića Bambi u Sračincu.

Kako ističu iz Općine Sračinec, postojeća montažna zgrada u kojoj se nalazi vrtić treba temeljitu obnovu, a zbog krize još uvijek nije započela izgradnja novog dječjeg vrtića.

- S obzirom da je postojeća zgrada bila neadekvatno izolirana, aplicirali smo projekt obnove u sklopu programa obnove zgrada radi povećanja energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva. U tu nam je svrhu dodijeljeno oko 111 tisuća kuna. Unutarnji radovi obuhvaćaju uređenje parketa, instalacija struje, svjetala, soboslikarske i ličilačke radove, a ono što je najvažnije je svakako nova termo fasada i stolarija. Sanira se i krovište koje je na nekim mjestima prokišnjavalo - rekao je načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec.

Ukupna investicija za uređenje vrtića je oko 200 tisuća kuna, koje, uz sredstva Ministarstva, osigurava Općina Sračinec, a u uređenju sudjeluju i ljudi zaposleni preko programa javnih radova koji obavljaju ličilačke i parketarske poslove.

- Treba na kraju naglasiti i to da obnova postojećeg vrtića ni na koji način ne utječe na projekt izgradnje nove zgrade. Sigurni smo da ćemo iduće godine početi s izgradnjom, uz pomoć EU fondova, Ministarstva i vlastitim sredstvima - istaknuo je Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Za vrijeme radova na uređenju vrtića, vrtićka djeca smještena su u prostorijama osnovne škole u Sračincu.

Komentari