veliki projekti

SRAČINEC Župan Štromar i načelnik Novoselec obišli radove na dječjem vrtiću i uređenju ulice

Objavljeno: 13.03.2017. 16:20

Zadnja izmjena: 13.03.2017. 16:20

Foto: Općina Sračinec

U Općini Sračinec su u tijeku radovi na dva velika projekta, naime, riječ je o proširenju dječjeg vrtića u Sračincu i nastavku uređenja Dravske ulice u Svibovcu Podravskom, a župan Štromar je uz načelnika Božidara Novoselca i njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića obišao radove.

Načelnik Novoselec nije krio zadovoljstvo s tijekom radova na dogradnji dječjeg vrtića u koji će se po završetku radova moći upisati sva djeca s područja Općine, te je dodao kako će sredinom travnja biti ishođena uporabna dozvola, dok će se 1. svibnja održati Dan otvorenih vrata.

- Vremenski uvjeti su usporili i radove na uređenju Dravske ulice u Svibovcu Podravskom, a asfaltiranje je upravo u tijeku. Radi se o oko 600 metara nove široke prometnice s biciklističko-pješačkim stazama, formiranim zelenim površinama i prilazom za svako kućanstvo. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na sufinanciranju ovog projekta, ukupna investicija samo ove godine je oko milijun i pol kuna. Radove financira Varaždinska županija sa 75% i Općina Sračinec s 25%. - istaknuo je načelnik.

Tijek radova na uređenju Dravske ulice prokomentirao je i Tomislav Osonjački, ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije koji je naveo kako se višegodišnji projekt uređenja cesta u Sračincu i Svibovcu Podravskom približava svom kraju, te da još preostaje Zeledvorska ulica u Sračincu.

- Općina Sračinec i dalje ide pravim smjerom, koji su si zacrtali već godinama. Žele biti najbolja općina u Varaždinskoj županiji, a to znači i među najboljima u Hrvatskoj. Puno se ulaže u komunalnu infrastrukturu, ali mene najviše veseli investicija u dječji vrtić. Znamo da je pomoć bila obećavana iz ministarstava i fondova, ali od toga nije bilo ništa. Čestitam Općini da je sama odlučila riješiti taj problem, a djeci želim da se ugodno osjećaju u vrtiću. - izjavio je župan Predrag Štromar. 

Komentari