dječje aktivnosti u sračincu

Sračinec u znaku mnogobrojnih aktivnosti za djecu povodom "Dječjeg tjedna"

Objavljeno: 09.10.2017. 09:47

Zadnja izmjena: 09.10.2017. 09:55

Prošli tjedan je općina Sračinec bila u znaku "Dječjeg tjedna" koji je bio obilježen mnogobrojnim dječjim zabavno - edukativnim aktivnostima, a u rad s djecom bila je uključena i OŠ Sračinec, Dječji vrtić Bambi, Savjet mladih te udruga Črna sraka.

Ovogodišnji "Dječji tjedan" bio je organiziran u sklopu inicijative "Općina prijatelj djece" za čiji se status općina Sračinec bori, budući da ulaže velika sredstva u predškolsko i školsko obrazovanje i standard djece, naglašava gospođa Stanka Miko, predsjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec i voditeljica inicijative.

Ove godine je osnovnoškolce razveselilo kazalište "Pinklec" iz Čakovca odigravši u Domu kulture predstavu "Petrica Kerempuh." Osim zabavnog programa, predavanja i radionica, djeca su posjetila i općinske prostorije gdje ih je primio načelnik Božidar Novoselec, koji je istaknuo kako općina financira školu plivanja za učenike trećih razreda, sufinancira prehranu učenika slabijeg imovinskog stanja, nabavlja nova didaktička pomagala, oprema školu ormarićima te financira školu u prirodi. Istaknuo je i kako općina stipendijama brine o srednjoškolcima i studentima s područja Sračinca. 

Komentari