Srebrna medalja učeničke zadruge "Pahinsko" na izložbi bučinog ulja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.04.2013. 13:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na 3. izložbi bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske, održanoj u petak u Zaboku, Učenička zadruga "Pahinsko" iz Ivanca osvojila je srebrnu medalju u kategoriji nerafiniranih ulja.

Zlatnu medalju u kategoriji nerafiniranih ulja osvojila je Uslužna uljara Ivanuša iz Macinca pokraj Čakovca, dok je u kategoriji bučina ulja prešana hladnim postupkom zlatnu medalju osvojio OPG Tkalec iz Šenkovca pokraj Čakovca.

Na izložbi je sudjelovalo 26 proizvođača s područja Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije, a ukupno je izluženo 30 uzoraka bučinog ulja.

Okupljeni su bučina ulja mogli degustirati, ali i kupiti proizvode svih koji su sudjelovali na izložbi. Osim prigodne prodaje i degustacije bučinog ulja, bio je priređen i prigodni kulturno umjetnički program, ali i predavanja o kvaliteti bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske.

Inače, domaćin prve regionalne izložbe bučinog ulja bila je Varaždinska županija, domaćin druge Međimurska županija, a ove, treće po redu, je Krapinsko-zagorska županija.

Komentari