HRVAČKI KLUB LUDBREG

Srebro i bronca s Prvenstva Balkana za hrvačice HK Ludbreg

Objavljeno: 10.09.2018. 12:26

Zadnja izmjena: 10.09.2018. 12:27

Foto: HK Ludbreg

HK Ludbreg imao je tri predstavnice,u sklopu hrvatske hrvačke repreznetacije na Prvenstva Balkana održanom u Sarajevu, za mlađe uzraste.  

U uzrastu djevojčica, mlađih kadetkinja nastupile su Sandra i Marta Besek, a u uzrastu kadetkinja Iva Gerić.  

Sandra Besek nije uspjela proći prvo kolo u kategoriji do 58 kg, iako je uvjerljivo počela borbu protiv srpske predstavnice povevši  6:0, ali nakon jedne neoprezne pogreške, protivnica je uspijeva tuširati na samom isteku prve runde. . 

Marta Besek je u kategoriji do 62 kg s dvije pobjede i dva poraza osvojila broncu. U prvom kolu je pobijedila favoriziranu Turkinju tušem u prvoj rundi. U drugoj, iscrpljujućoj borbi gubi tijesno na bodove protiv Makedonke, kasnije finalistice. Slijedi još jedan poraz u polufinalu od Rumunjke, koja je na kraju uvjerljivo osvojila zlato. Nakon toga dolazi borba za broncu protiv srpske reprezentativke koju Marta riješava u svoju korist, tušem u prvoj rundi. 

Iva Gerić je u izuzetno jakoj konkurenciji ušla u finale pobjedama protiv turske i rumunjske reprezentativke, dok je u finalu bolja bila Moldavka, ovogodišnja viceprvakinja  s EP i brončana sa SP-a. T

Reprezentaciju je vodio izbornik Senad Mujagić, a u pratnji su bili i treneri Ignac i Krešo Horvat te mađarski trener Zsolt Szatmar.  

Komentari