HRVAČKI KLUB LUDBREG

Srebro za mladog natjecatelja HK Ludbreg na PH u slobodnom načinu hrvanja

Objavljeno: 30.09.2019. 09:03

Zadnja izmjena: 30.09.2019. 09:12

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja za mlađe djevojčice i dječake (U 13). Dvorana na Pešćenici ugostila je oko 150 mladih hrvačica i hrvača iz 26 hrvatskih klubova.

HK Ludbreg imao je dva predstavnika u konkurenciji dječaka i to u dvije najbrojnije i najkvalitetnije kategorije. Rene Dulikravić u kategoriji do 44 kg odlično je započeo svoj nastup i sa dvije pobjede ušao u polufinale. Nakon toga gubi u polufinalu od kasnijeg prvaka, a nakon toga u borbi za broncu također gubi te je na kraju zauzeo 5. mjesto u konkurenciji od 18 boraca.

U kategoriji do 49 kg, koja je bila najbrojnija sa 24 hrvača, Florijan Varović nanizao je četiri pobjede i ušao u finale. Nažalost, u polufinalnoj borbi zadobio je neugodnu povredu zbog koje nije mogao pružiti svoj maksimum u finalu, tako da se morao na kraju zadovoljiti srebrnom medaljom.

Za spomenuti je da je polufinalna borba protiv hrvača koprivničke Podravke, završila nevjerojatnim rezultatom 28:24 za Florijana i to nakon što je 40 sekundi prije kraja bio u zaostatku velikih 8 bodova. Dečke je vodio trener Ignac Horvat i izuzetno je zadovoljan prezentacijom koju su pokazali članovi HK Ludbreg.

Komentari