Srednja škola "Arboretum Opeka" Marčan u europskom projektu

Objavljeno: 05.07.2015. 13:58

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 09:42

Foto: SŠ "Arboretum Opeka" Marčan

U okviru projekta „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+“ održan je prvi sastanak projektnih partnera u prostorijama Srednje škole „Arboretum Opeka“ u Marčanu.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera Srednja škola „Arboretum opeka“ (vodeći partner), Srednja škola Bedekovčina i Srednja škola Petrinja, gospodarstvenici – cvjećarnice „Orhideja“ iz Sračinca, „Nera“ iz Petrinje i „Trag prirode“ iz Zlatara te predstavnik AZRA-e d.o.o. iz Varaždina u funkciji voditelja projekta.

Projektni partneri su diskutirali o napretku projekta, izazovima i predstojećim aktivnostima.

Naime, projekt „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete“ FLORA+ odobren je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Ukupna vrijednost projekta je 1.649.762,12 kuna bespovratnih sredstava. Projekt se počinje provoditi od 20.05.2015. u trajanju 12 mjeseci. Nositelj projekta je SŠ „Arboretum Opeka“ iz Marčana, a partnerske škole su SŠ Petrinja i SŠ Bedekovčina.

Glavni cilj projekta je potaknuti uvođenje novih, inovativnih sadržaja i metoda rada temeljenih na ishodima učenja u praktičnoj nastavi i stručnoj praksi za zanimanje cvjećar u skladu s europskim mehanizmima osiguranja kvalitete.

Specifični ciljevi su poboljšati kompetencije strukovnih nastavnika koji provode praktičnu nastavu i stručnu praksu u zanimanju cvjećar i tako kompetentni moći će uvoditi inovativne, nove sadržaje i metode rada i time unaprijediti kvalitetu obrazovanja učenika cvjećara i povećati njihove kompetencije za europsko tržište rada.

Komentari