MathReality

Srednja škola Ivanec u novom EU projektu: Učenje pomoću virtualnih naočala (VR)

Srednja škola Ivanec počela je s provedbom novog Erasmus+ projekta „MathReality“, u kojem sudjeluje kao partner školama i institucijama iz Francuske, Belgije, Italije, Rumunjske i Cipra. Projekt traje dvije godine, a vrijednost mu je 186.475 eura.​​​​​​​
Objavljeno: 15.01.2019. 12:51

Zadnja izmjena: 15.01.2019. 12:55

Srednja škola Ivanec počela je s provedbom novog Erasmus+ projekta „MathReality“, u kojem sudjeluje kao partner školama i institucijama iz Francuske, Belgije, Italije, Rumunjske i Cipra. Projekt traje dvije godine, a vrijednost mu je 186.475 eura.

Cilj projekta je poboljšati matematičke kompetencije učenika smanjenjem pasivnog učenja. To će se postići inovativnim metodama učenja i podučavanja pomoću tehnologije virtualne stvarnosti (VR). Učenicima će se osigurati atraktivan, zabavan i učinkovit način učenja različitih tema u domeni matematike pomoću virtualnih naočala.

Nastavnicima će se omogućiti pristup novim mogućnostima za poučavanje matematike te će biti educirani za primjenu VR tehnologije u obrazovanju. Rezultati projekta bit će: Knjižica "VR za obrazovanje", Pedagoški priručnik "VR za matematiku", praktični setovi za VR, VR aplikacija i nastavni scenariji koji će se prenijeti u VR aplikaciju.

Ovim projektom će se utjecati na povećanje razine znanja učenika u matematici i učiniti njihovo iskustvo učenja manje pasivnim. Korištenje tehnologije virtualne stvarnosti (VR) sigurno će imati vrlo pozitivnu ulogu u poboljšanju općeg obrazovanja i učenja matematike.

Komentari