mladi talenti

Srednja škola Ludbreg po prvi put imala predstavnika na državnom natjecanju iz strojarstva

Objavljeno: 15.04.2017. 15:01

Zadnja izmjena: 15.04.2017. 15:01

Foto: Srednja škola Ludbreg

Na prošlotjednom državnom natjecanju u sektoru strojarstva održanom u Rijeci, u kategoriji 'Tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže' po prvi put je svog predstavnika imala i Srednja škola Ludbreg.

Karlo Keretić je pod mentorstvom Željka Posavca osvojio 14. mjesto, a prema riječima mentora, veliki je uspjeh postignut i samim plasmanom na natjecanje takvog karaktera, a osim toga Karlo ima prilike popraviti svoj rezultat iduće godine, s obzirom da su većinom 3. razredi sudjelovali na natjecanju dok je Karlo učenik 2. razreda Srednje škole Ludbreg
- Svakako da sam zadovoljan s rezultatom, posebno s teorijskim dijelom, dok praktični dio trebamo još malo vježbati za bolji rezultat. Ono što me posebno veseli jest interes učenika za strukovno zanimanje tokar, i veliki broj natjecatelja iz naše županije na državnom natjecanju. – rekao je mentor, Željko Posavec.

Uz Srednju školu Ludbreg, na natjecanju je iz Varaždinske županije, sudjelovala i Elektrostrojarska škola Varaždin i Strojarska i prometna škola Varaždin.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje Republike Hrvatske i obrazovanje odraslih organizatori su natjecanja te je natjecanje koncipirano u dva dijela. Prvi dio je praktičan izradak (izradak dijela na tokarskom stroju), dok je drugi dio pismena provjera (provjera teorjskih znanja). 

Komentari